‘Het is gaaf om aan de frontlinie van innovatie te staan’

Oscar Meijer, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

‘Het is gaaf om aan de frontlinie van innovatie te staan’

Oscar Meijer, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

ir. Oscar Meijer

“Ik ben trots op het feit dat ik als Octrooigemachtigde zowel een technisch inhoudelijk als een adviserende rol kan invullen voor een klant. Daarnaast is het gaaf om aan de frontlinie van innovatie te staan.
Bij Patentwerk hangt een prettige werksfeer, met dank aan alle collega’s.

De expertises van Oscar

Oscar werkt als Nederlands en Europees Octrooigemachtigde mee aan het schrijven van octrooiaanvragen, het beoordelen van nieuwheidsrapporten en het opstellen van advies voor de klant.

Meer over Oscar

  • Werkzaam

    bij Patentwerk sinds 2019

    bij Patentwerk sinds 2019

  • Opleidingen

    Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Tijdens mijn maste...

    Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Tijdens mijn master heb ik mij gespecialiseerd in de verbrandingstechnologie.

Content van Oscar

Mijn visie van ontwikkeling naar bescherming

Kort geleden was ik nog student. Sinds die tijd is mijn visie op uitvindingen zeer sterk veranderd. In mijn studententijd bouwde ik mee aan een elektrische raceauto van University Racing Eindhoven. Ik was de uitvinder. Nu sta ik uitvinders bij om hun ideeën te beschermen. Benieuwd hoe mijn veranderde visie jou als uitvinder kan helpen? […]
Lees meer

De eerste horde is genomen!

Op weg om octrooigemachtigde te worden Als octrooigemachtigde moet je van alle markten thuis zijn. Enerzijds wordt er verwacht dat je uitvindingen snel kunt doorgronden. Anderzijds moet je ook in staat zijn om de opdrachtgever goed te adviseren in de complexe juridische procedures van de octrooiwereld. Met al deze kennis word je natuurlijk niet geboren. […]
Lees meer

Oscar Meijer wint Nederlandse Gasindustrie Prijs!

Oscar Meijer wint Nederlandse Gasindustrie Prijs! Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat ik ben afgestudeerd. Maar kort geleden kreeg ik het eervolle nieuws dat mijn masterthesis werd voorgedragen voor Nederlandse Gasindustrie Prijzen, een tweejaarlijks uitgereikt door KHMW. Natuurlijk was ik al trots op mijn masterthesis en de bijbehorende resultaten, maar het is natuurlijk altijd leuk om daar een dergelijke erkenning voor te krijgen. Enkele weken van thuiswerken gingen voorbij, tot ik een telefoontje kreeg dat mijn masterthesis nota bene de derde prijs had binnengesleept!
Lees meer

Waarom ik geen normale Engineer werd?

Waarom ik geen normale Engineer werd? Velen zullen zich de zoektocht naar een leuke baan nog wel kunnen herinneren. Vaak is de eerste keer dat je daarmee in aanraking komt het zoeken naar je eerste “echte” baan na je studie. Schijnbaar wordt studie niet gezien als een baan, maar die kant wilde ik (voor nu) niet op. Voor de een zal deze zoektocht overigens lastiger zijn dan voor de ander. Als Ingenieur weet ik (ja, ja hier spreekt zeven jaar aan persoonlijke studie ervaring!) dat je vaak al tijdens je technische opleiding door meerdere bedrijven gevraagd wordt om eens “een kopje koffie” te komen drinken. Dat je eigenlijk pas halverwege je Master bent, of überhaupt nog niet aan je Master begonnen bent, doet er niet toe. Het tekort aan technici is zo groot dat bijna ieder technisch bedrijf je wel als engineer in dienst wil hebben. Goed nieuws toch, voor al die mensen met een technische master op zak?! Of niet?
Lees meer

Pizza met ananas

Pizza met ananas Wat kan een pizza op z’n tijd toch lekker zijn. Van jong tot oud kan iedereen haast wel een stukje bekoren. Het mooie ervan is dat je een pizza naar eigen smaak kunt beleggen. Althans… Er is geloof ik geen etenswaar waarover de meningen zo verdeeld zijn als over een pizza met ananas. Als het om pizza met ananas gaat heb je doorgaans twee kampen: Enerzijds heb je Team Anti-Ananas, zij zijn van mening dat ananas niet bestemd is voor en pizza, maar gewoon in een cocktail of bij een dessert geserveerd moet worden. Aan de andere kant heb je het Team Ananas, in het bijzonder gaat het om pizza Hawaii. Iedereen kent hem wel, deze pizza omvat in de regel tomatensaus, bij voorkeur een gelijkmatige laag op de bodem van de pizza, bestrooid met kaas, en voorzien van plakjes ham, en afsluitend de befaamde stukjes ananas.
Lees meer

Vakman

Vakman Veel van onze klanten zullen ons wel eens over de term “vakman” hebben gehoord. Deze vakman komt in ons beroep namelijk geregeld om de hoek kijken! Hoewel in Nederland doorgaans de term “vakman” wordt gehanteerd, lijkt deze term echter iets achterhaald. Wie zegt dat deze vakman daadwerkelijk een man is? Het Europees Octrooibureau heeft dat beter, of in ieder geval meer hedendaags, aangepakt door te spreken over “the skilled person”. Wie is deze skilled person, of deze vak‘man’ nu eigenlijk? En waarom verwijzen wij hier zo vaak naar? Dat zal ik in dit stuk proberen uit te leggen!
Lees meer

De laatste horde?

De laatste horde? Het is al een hele tijd geleden, maar toen schreven we ook al over een horde . Toen schreven we dat de eerste horde was genomen. Horde? Wat voor horde? Voor iedereen die nu al bijna afhaakt, houd vol! Die eerste horde ging over het eerste tentamen dat wij voor de Nederlandse beroepsopleiding voor octrooigemachtigden succesvol hadden afgerond.
Lees meer
Bekijk alles
scroll