‘Het is gaaf om aan de frontlinie van innovatie te staan’

Oscar Meijer, Octrooigemachtigde in opleiding

‘Het is gaaf om aan de frontlinie van innovatie te staan’

Oscar Meijer, Octrooigemachtigde in opleiding

ir. Oscar Meijer

“Ik ben trots op het feit dat ik als Octrooigemachtigde zowel een technisch inhoudelijk als een adviserende rol kan invullen voor een klant. Daarnaast is het gaaf om aan de frontlinie van innovatie te staan.
Bij Patentwerk hangt een prettige werksfeer, met dank aan alle collega’s. Momenteel ben ik nog bezig met de opleiding tot Octrooigemachtigde. Ik zie ernaar uit dit intensieve traject spoedig en succesvol af te ronden!”

De expertises van Oscar

Als Octrooigemachtigde in opleiding werkt Oscar onder begeleiding van een beëdigd Octrooigemachtigde aan allerlei zaken mee. Naast alle werkzaamheden volgt hij de opleiding tot Nederlands Octrooigemachtigde, deze opleiding biedt de nodige juridische kennis en praktische vaardigheden die in de octrooisector aan bod komen.

Meer over Oscar

  • Werkzaam

    bij Patentwerk sinds 2019

    bij Patentwerk sinds 2019

  • Opleidingen

    Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Tijdens mijn maste...

    Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Tijdens mijn master heb ik mij gespecialiseerd in de verbrandingstechnologie.

Content van Oscar

De eerste horde is genomen!

Op weg om octrooigemachtigde te worden Als octrooigemachtigde moet je van alle markten thuis zijn. Enerzijds wordt er verwacht dat je uitvindingen snel kunt doorgronden. Anderzijds moet je ook in staat zijn om de opdrachtgever goed te adviseren in de complexe juridische procedures van de octrooiwereld. Met al deze kennis word je natuurlijk niet geboren. […]
Lees meer

Oscar Meijer wint Nederlandse Gasindustrie Prijs!

Oscar Meijer wint Nederlandse Gasindustrie Prijs! Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat ik ben afgestudeerd. Maar kort geleden kreeg ik het eervolle nieuws dat mijn masterthesis werd voorgedragen voor Nederlandse Gasindustrie Prijzen, een tweejaarlijks uitgereikt door KHMW. Natuurlijk was ik al trots op mijn masterthesis en de bijbehorende resultaten, maar het is natuurlijk altijd leuk om daar een dergelijke erkenning voor te krijgen. Enkele weken van thuiswerken gingen voorbij, tot ik een telefoontje kreeg dat mijn masterthesis nota bene de derde prijs had binnengesleept!
Lees meer

Mijn visie van ontwikkeling naar bescherming

Kort geleden was ik nog student. Sinds die tijd is mijn visie op uitvindingen zeer sterk veranderd. In mijn studententijd bouwde ik mee aan een elektrische raceauto van University Racing Eindhoven. Ik was de uitvinder. Nu sta ik uitvinders bij om hun ideeën te beschermen. Benieuwd hoe mijn veranderde visie jou als uitvinder kan helpen? […]
Lees meer
Bekijk alles
scroll