It takes two to Tango

“There’s a lot of things that you can do alone, but,
it takes two to tango”

Dat verkondigde Louis Armstrong de mensheid in 1952. “It takes two to Tango” werd een bekende uitdrukking. We gebruiken hem om aan te geven dat er voor het behalen van een resultaat twee mensen nodig zijn.

Dat geldt ook voor de manier waarop formalities officers en octrooigemachtigden bij Patentwerk samenwerken. We hebben daarbij verschillende rollen.

  • De formalities officers zorgen ervoor dat de gegevens van een (nieuwe) aanvrager in ons systeem staan, zodat er een opdrachtbevestiging verstuurd kan worden.
  • De octrooigemachtigde beschrijft vervolgens de uitvinding.
  • Maar om te zorgen dat die beschrijving als een octrooiaanvrage die aan alle vereisten voldoet ingediend kan worden, is de formalities officer weer onontbeerlijk. Net als voor alle contacten met tekenaars en vertalers.
  • De octrooigemachtigde is weer aan de beurt als we het nieuwheidsrapport van het Octrooicentrum Nederland ontvangen.
  • En daarna de formalities officer weer als er contact opgenomen moet worden met buitenlandse octrooigemachtigden voor het indienen van octrooiaanvragen buiten Nederland.

Changement

Nu is het natuurlijk goed dansen met je eigen danspartner, maar een changement van tijd tot tijd zorgt ervoor dat het geen routine wordt. Daarom werken we bij Patentwerk weliswaar per opdrachtgever met vaste koppels. Voor een opdrachtgever is het tenslotte wel zo plezierig om een vast aanspreekpunt te hebben. Bij het behandelen van dossiers zorgen we er echter voor dat alle combinaties van octrooigemachtigden en formalities officers voorkomen. Dat houdt niet alleen de werkdag afwisselend, maar maakt ook dat we allemaal op dezelfde manier werken. En daarbij is het lang niet altijd zo dat de man leidt en de vrouw volgt…

Een dansje wagen

Mocht je na het lezen van dit stuk nou zin hebben om ook eens een dansje te wagen: wij kunnen nog wel een danspartner gebruiken, dus laat het ons gerust weten!

Maar als je eerst eens wil weten hoe wij de Tango moves op de foto’s geleerd hebben? Klik dan snel verder! Wij hebben zo onze bronnen!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll