Patentwerk wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Met het uitzwaaien van de goedheiligman en de komst van kouder weer is het traditioneel gezien ook weer tijd om de kerstboom op te tuigen. Of dat nou een traditionele gekapte boom is, een plastic constructie is of dat het een hele andere vorm aanneemt. Zo’n boom dient vaak om cadeaus onder te zetten of om vol te hangen met lampjes.

Hoe we de boom elk jaar in de schijnwerpers zetten verandert in de loop van de tijd, dat blijkt wel uit de octrooiliteratuur. Ondanks dat je kerstlampjes mogelijk niet als rocket science zou beschouwen, is er veel gaande in dit vakgebied.

Waar het omtrent 1900 helemaal state of the art was om een gasleiding richting een boom te leggen en op strategische locatie het gas te laten ontvlammen zou zoiets je nu misschien eerder op een berisping van de brandweer komen te staan (ook al vond men een gas-boom destijds fireproof).

Gebruikelijker tegenwoordig is toch om elektrische lampjes te gebruiken, die in de loop der jaren ook aan ontwikkeling en verbetering onderhevig waren. Waar de kerstboomverlichting komende tijd naartoe gaat is een goede vraag. Recente stukken suggereren wellicht een holografische boom of een zichzelf opzettende boom.

Wat de allerlaatste innovaties zijn weten wij ook niet; een octrooiaanvraag waarin de nieuwste technische snufjes beschreven worden blijft (eigenlijk) altijd 18 maanden geheim. Wat deze kerst voor nieuwe ideeën heeft opgeleverd komt dus pas in de zomer van 2023 aan het licht, een goed moment om de database er nog eens op na te slaan.

Bij Patentwerk hebben we ook dit jaar weer de gebruikelijke elektrische verlichting in de boom gehangen. Althans, eerlijkheid gebiedt te zeggen dat onze boom elk jaar met versiering en al het bergruim in gaat.

Hoe dan ook, vanuit Patentwerk de beste wensen en op naar een gelukkig en gezond 2022!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een antwoord op “Patentwerk wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!”

scroll