Glashelder!

Als je er niet in thuis bent, of niet dagelijks mee bezig bent, kunnen wij ons voorstellen dat niet alleen de inhoud van een octrooiaanvrage taaie kost is, maar ook de procedure om een octrooi aan te vragen en verleend te krijgen complex is.

Uit de vragen die we er van onze opdrachtgevers door de jaren heen over kregen en nog steeds regelmatig krijgen, concludeerden we dat het traject dat we met ze doorlopen vaak ingewikkeld gevonden wordt.

Ingewikkeld zou echter niet gelijk moeten staan aan onbegrijpelijk, vinden we bij Patentwerk.

Als je een keuken aanschaft, je auto naar de garage brengt en zelfs als je een huis laat (ver)bouwen, wil je van tevoren weten wat je uiteindelijk krijgt of wat er uiteindelijk gedaan wordt, wanneer het klaar is, wat het gaat kosten en wanneer je de factuur daarvoor moet voldoen.

Dus zou het aanvragen van een octrooi ook een duidelijk proces moeten zijn. En aangezien wij de procedures zelf kennen en begrijpen, moeten we ze toch ook aan een opdrachtgever kunnen uitleggen.

Nederlandse octrooiaanvrage Patentwerk stroomschema

We maakten er daarom stroomschema’s van, die we vanaf nu in al onze brieven opnemen. Daarbij laten we – net zoals je online een pakketje kunt volgen – steeds zien waar we op dat moment in een procedure zitten, wat er al gebeurd is, en wat er nog te gebeuren staat. Inclusief vaste tijdplanning als die er is, en met een zandloper als we ergens op zitten te wachten. Uiteraard met een toelichting waarop dat dan is.

We geven aan of wij aan zet zijn of dat we jouw goedkeuring ergens voor nodig hebben, en ook na welke stap je een factuur kunt verwachten, en om welk bedrag het dan gaat. Zodat dat deel van onze dienstverlening in ieder geval glashelder is.

Kunnen we ons verder samen concentreren op de inhoud van de aanvragen. Want ook daarvan hebben we graag dat onze opdrachtgevers weten wat we doen. We geven daar dus ook altijd graag een toelichting op, en voor een kort belletje of een snel antwoord op een mailtje ontvang je van ons geen factuur. Daar zijn we ook transparant over!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een antwoord op “Glashelder!”

scroll