‘De teamgeest staat hier voorop, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak‘

Olaf Roelands, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

‘We hebben een sterke teamgeest, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak‘

Olaf Roelands, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

drs. Olaf Roelands

“Mijn werk als Octrooigemachtigde biedt elke dag een intellectuele uitdaging, een puzzel die je wilt oplossen voor je opdrachtgever. Daaronder reken ik niet alleen het opstellen van een waardevolle octrooiaanvrage en het succesvol verdedigen daarvan. Ook het bijstaan van klanten bij een octrooi-inbreuk of bij het analyseren van de sterkte van andermans octrooi, is een geliefd deel van mijn werk.
In mijn contact met opdrachtgevers streef ik er altijd naar, dat zij een weloverwogen en geïnformeerd besluit kunnen nemen over de octrooirechtelijke situatie die voorligt. Omgekeerd kan ik van de klant veel leren over hun uitvinding en de markt waarin zij opereren. Het wederzijds uitwisselen van kennis tussen mij en de klant neemt in mijn werk dan ook altijd een centrale plaats in.
Het bevalt mij bovendien goed om als Octrooigemachtigde actief te zijn binnen Patentwerk waar een sterke teamgeest voorop staat, zowel op het zakelijke als het persoonlijke vlak.”

De expertises van Olaf

Olaf is ervaren in het opstellen en verdedigen van octrooiaanvragen, het inschatten van de geldigheid van een octrooi en het desgewenst opponeren hiertegen. Ook treedt hij regelmatig op namens de octrooihouder of vermeend inbreukmaker bij een octrooi-inbreuk.
In technologisch opzicht adviseert Olaf op het gebied van scheikundige en werktuigbouwkundige uitvindingen. Zijn expertise strekt zich uit van farmaceutische producten tot hydraulische apparatuur. Ook onderwerpen als medische technologie en kunststofproducten zijn bekend terrein voor hem.
Olaf heeft uitgebreide ervaring in het creëren van intellectuele eigendomsrechten, en het vooraf inschatten van de potentiële waarde van zo’n recht.

Meer over Olaf

 • Werkzaam

  bij Patentwerk sinds 2014

  bij Patentwerk sinds 2014

 • Opleidingen

  Universiteit Utrecht, M.Sc. Scheikunde, Beroepsopleiding ...

  Universiteit Utrecht, M.Sc. Scheikunde, Beroepsopleiding voor Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

 • Relevante werkervaring

  Voordat Olaf bij Patentwerk kwam, werkte hij ruim twaalf ...

  Voordat Olaf bij Patentwerk kwam, werkte hij ruim twaalf jaar in Nederland bij twee andere kantoren. In 2008 heeft hij tevens een jaar in München gewoond en gewerkt.

Content van Olaf

Zie een octrooiaanvrage als een tweetrapsraket

Stel: je hebt een origineel idee uitgewerkt tot een product of proces waarvan de techniek onderscheidend is. Je ziet dat het product of proces marktpotentie heeft en je wilt er bedrijfsmatig de vruchten van plukken. Dan kun je door het aanvragen van octrooi het succes van de uitvinding op de markt aanzienlijk bevorderen. Het is […]
Lees meer

Hoe schat je vooraf een risico op inbreuk in?

Wanneer je van plan bent een nieuw product op de markt te brengen, wil je meestal voorkomen dat je nadien geconfronteerd wordt met een octrooi van een ander die daar een stokje voor steekt door je te betichten van octrooi-inbreuk. Een octrooigemachtigde kan je in zo’n geval goed helpen om een deskundige inschatting te maken […]
Lees meer
Bekijk alles
scroll