‘We lossen problemen op met een down-to-earth benadering‘

Hein van den Heuvel, Founding Partner, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

‘We lossen problemen op met een down-to-earth benadering‘

Hein van den Heuvel, Founding Partner, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

ir. Hein van den Heuvel

In 1998 is Hein gestart met Patentwerk. De missie was – en is – op vriendelijke wijze hoogwaardige diensten te leveren en daarbij de belangen van de klant voorop te stellen.

“Ik ben trots op de vele opdrachtgevers die Patentwerk al lang trouw zijn en de gedegen reputatie die we in enkele decennia hebben weten op te bouwen.

Patentwerk is nu een professionele, gestructureerde organisatie, waarbij alle medewerkers directe contacten onderhouden met cliënten.

Tijdens mijn werk als Octrooigemachtigde heb ik vele interessante mensen over de hele wereld leren kennen, hetgeen heeft geresulteerd in een internationaal netwerk met deskundigen waarmee we veelal plezierige relaties onderhouden.”

De expertises van Hein

Zijn praktijk is in het bijzonder gericht op productie-machines uit verschillende branches zoals de chipfabricage, de vleesverwerkingsindustrie, de voedingsmiddelen- industrie en de landbouwmechanisatie. Daarnaast heeft Hein een uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van IE-strategie, het begeleiden van nationale en internationale octrooi-conflicten, het waarderen van octrooiportefeuilles en het voeren van opposities en beroepsprocedures voor het Europees octrooibureau.

Meer over Hein

 • Werkzaam

  bij Patentwerk sinds de start in 1998

  bij Patentwerk sinds de start in 1998

 • Opleidingen

  Werktuigbouw en Technische Bedrijfskunde – TU Eindhoven...

  Werktuigbouw en Technische Bedrijfskunde – TU Eindhoven. Beroepsopleiding tot Nederlands en Europees Octrooigemachtigde.

 • Relevante werkervaring

  Na zijn diensttijd bij de Koninklijke Marine werkte Hein ...

  Na zijn diensttijd bij de Koninklijke Marine werkte Hein enkele jaren bij Philips Lighting. Sinds 1992 werkt hij als Octrooigemachtigde, in 1995 is hij beëdigd als Nederlands Octrooigemachtigde en in 1996 heeft hij zich gekwalificeerd als Europees Octrooigemachtigde. In 1998 richtte Hein Patentwerk op.

 • Nevenactiviteiten

  Plv. lid Raad van Toezicht Orde van Octrooigemachtigden

  Plv. lid Raad van Toezicht Orde van Octrooigemachtigden

scroll