‘Our work remains substantially challenging; inventions are, after all, always new’

Saskia Schildkamp, Partner, Dutch and European Patent Attorney

‘Our work remains substantially challenging; inventions are, after all, always new’

Saskia Schildkamp, Partner, Dutch and European Patent Attorney

Saskia Schildkamp MSc

“Ik vind het heel tof om de samenwerking met buitenlandse vakgenoten te versterken en van elkaar te kunnen leren. Hiervoor bezoek ik internationale octrooicongressen waar IP professionals van over de hele wereld samenkomen om te netwerken. Ik ben er trots op dat ik mag bijdragen aan het nog beter op de kaart zetten van Patentwerk.

Behalve dat het werk inhoudelijk altijd uitdagend is, uitvindingen zijn tenslotte altijd nieuw, vind ik het heel leuk om betrokken te worden bij R&D processen en dus de technologische ontwikkelingen van bedrijven waar we voor werken.

We hebben een heel gezellig team, bijna iedere vrijdagmiddag is er een vrijdagmiddagborrel op kantoor. Die gezelligheid bleek ook toen ik hoorde dat ik mijn Europese examens succesvol had afgerond. We zijn toen per direct met het hele kantoor bubbels gaan drinken bij de kroeg op de hoek.”

The expertises of Saskia

Saskia handles patent applications and patent law issues in the fields of mechanical engineering, process technology, nanotechnology and chemistry. As she herself admits, she also has a secret love for consumer products.

More about Saskia

 • Employed

  by Patentwerk since 2016

  by Patentwerk since 2016

 • Education

  Saskia studied at University of Twente, where she followe...

  Saskia studied at University of Twente, where she followed the Master of Chemical Engineering programme after her Bachelor in Advanced Technology. In 2014, she graduated with a specialism in proton transport in micro-reactors.
  Her education includes professional training programmes to become a Dutch and European Patent Attorney.

 • Other activities

  Active member of JCI in Den Bosch, an association for you...

  Active member of JCI in Den Bosch, an association for young professionals who want to contribute to socially responsible issues.

  Helps organise (business) events, such as the Best Entrepreneurial Vision trophy.

  Member of the Professional Information Committee of the Netherlands Institute of Patent Attorneys.

scroll