Hein van den Heuvel, Founding Partner, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

Over ons

Bij Patentwerk leveren we diensten op het gebied van octrooibescherming; we beschermen technologische ontwikkelingen. Dat doen we met een probleemoplossende instelling en proactieve houding, waarbij we de belangen van onze opdrachtgevers voorop stellen. Al sinds de start in 1998 werken we op deze manier en dat is precies wat zo gewaardeerd wordt.

Alles op het gebied van octrooibescherming kun je met een gerust hart aan ons overlaten: wij regelen het.

Pragmatisch en persoonlijk

We horen vaak terug dat we benaderbaar zijn, en daar zijn we blij mee. Want daar hebben we onze organisatie op ingericht; pragmatisch en persoonlijk. De octrooigemachtigde die een zaak behandelt, heeft altijd zelf contact met de opdrachtgever. Bij voorkeur zelfs direct met de uitvinder(s), zodat er zo min mogelijk informatie verloren gaat. Ook de medewerkers die de administratieve en procedurele ondersteuning verzorgen (onze formalities officers) onderhouden direct contact met de opdrachtgever.

We informeren vooraf duidelijk over de te verwachten stappen in de procedure en de daarbij behorende kosten in de loop van de tijd.

Bij Patentwerk weet je met wie je zaken doet

Daarnaast draait het ook om goede communicatie met, en begeleiding van, onze opdrachtgevers. Ook als het gaat om de samenhang met andere vakgebieden en belanghebbenden, wat bij ons vaak het geval is, staan we onze opdrachtgevers bij. We hebben nauwe contacten met merken- en modellengemachtigden, advocaten, financieel belanghebbenden en accountants.

Bij Patentwerk weet je met wie je zaken doet. We gaan voor het beste resultaat met een persoonlijke touch, zonder onze professionaliteit uit het oog te verliezen.

De kwaliteit van dienstverlening hebben we uiteraard erg hoog in het vaandel staan dat blijkt onder meer uit de ISO 9001 (kwaliteitsborging) en ISO 27001 (gegevensbescherming) certificeringen.

Geschiedenis van Patentwerk

1998

In het centrum van ’s-Hertogenbosch start Hein van den Heuvel een nieuw octrooibureau. Zijn missie: op vriendelijke wijze hoogwaardige diensten leveren en daarbij de belangen van de opdrachtgever voorop te stellen. Direct bij de start volgen een aantal grote opdrachtgevers hem. De missie is onveranderd gebleven, en voor die grote opdrachtgevers uit de beginfase werkt Patentwerk nog steeds.

2000

Nadat een jaar eerder al een juriste in dienst kwam, worden er meerdere andere medewerkers aangetrokken. Ook de eerste gemachtigde-in-opleiding, Bas Langenhuijsen, treedt toe tot het team. De organisatie functioneert nu volledig zelfstandig.

2001

De naam van de rechtspersoon wordt gewijzigd in Patentwerk B.V.

2002

Patentwerk verkrijgt als een van de eerste Nederlandse octrooibureaus voor het eerst een ISO 9001 certificering.

2003

Vanwege groei is een groter kantoorpand nodig. Patentwerk vestigt zich aan de Koninginnenlaan in ’s-Hertogenbosch.

2006

De groei zet gestaag door en er is opnieuw een groter pand nodig. Patentwerk verhuist naar het huidige kantoor aan het Julianaplein in ’s-Hertogenbosch.

2010

Er wordt meer aandacht besteed aan nationale en internationale zichtbaarheid. Jaarlijks is Patentwerk aanwezig op diverse internationale conferenties in de Verenigde Staten en Azië (INTA en APAA) .

2012

Het netwerk in Nederland wordt steeds verder uitgebreid door diverse samenwerkingsverbanden met andere commerciële dienstverleners.

2017

Patentwerk verkrijgt als een van de eerste octrooibureaus in Europa een ISO 27001 certificering.

2020

Patentwerk heeft zich ontwikkeld tot een middelgroot, gespecialiseerd Nederlands octrooibureau, met een nationale en internationale clientèle.

Hier zijn we actief

We behandelen octrooizaken in vele landen. Hier zie je hoe de verdeling van die zaken er in 2019 uitzag.

Patentwerk in Cijfers

  • In meer dan 75% van de gevallen waarin we adviseerden te opponeren of een octrooi van een van onze opdrachtgevers verdedigden in een oppositie bereikten we een positief resultaat!
  • Meer dan 85% van onze Europese octrooiaanvragen zijn verleend.
  • In 2019 hebben we, in totaal, 254 octrooiaanvragen ingediend.

scroll