‘Voor het vak van Formalities Officer is je opleiding minder relevant dan je karaktereigenschappen en capaciteiten’

Wietske Welten, Senior Formalities Officer en Process Officer

‘Voor het vak van Formalities Officer is je opleiding minder relevant dan je karaktereigenschappen en capaciteiten’

Wietske Welten, Senior Formalities Officer en Process Officer

Wietske Welten BA

“Je zou me misschien niet verwachten in dit vak, ik heb namelijk de kunstacademie gevolgd. Maar de praktijk leert dat je opleiding minder relevant is voor dit vak dan je karaktereigenschappen en capaciteiten. Gelukkig komt mijn creativiteit goed van pas wanneer we binnen de juridische kaders toch aan de wensen van onze opdrachtgevers moeten voldoen.

We streven naar een stabiele werkomgeving waar alles onder controle is. Toch hou ik ook echt van uitzonderlijke situaties met urgente deadlines, die we zo nu en dan tegenkomen.

Een van mijn favoriete momenten van het jaar is de jaarlijkse Patentwerk kerstlunch. Het is sowieso altijd gezellig tijdens de borrels, etentjes en uitjes.”

De expertises van Wietske

“Ik draag graag bij aan het verbeteren van dagelijkse processen, ik signaleer onopvallende , maar impactvolle problemen en zoek daarvoor naar passende oplossingen. Dat ik op deze manier kan bijdragen aan ons bedrijf en aan onze dienstverlening motiveert mij en geeft mij energie.”

Als Proces Officer is Wietske verantwoordelijk voor de kwaliteitsverbetering, documentatie en monitoring van de processen en procedures in de organisatie en de daarvoor bestemde systemen.

Als Senior Formalities Officer bewaakt ze het verloop van octrooiprocedures in binnen- en buitenland. Daarnaast beleeft ze plezier aan het overdragen van kennis en is daarom graag actief betrokken bij het opleiden van nieuwe collega’s.

Meer over Wietske

  • Werkzaam

    bij Patentwerk sinds 2015

    bij Patentwerk sinds 2015

  • Opleidingen

    Bachelor of Arts, Vrije Kunsten / Beeldhouwkunst, Beroeps...

    Bachelor of Arts, Vrije Kunsten / Beeldhouwkunst, Beroepsopleiding Formalities Officer

scroll