‘Ons werk blijft inhoudelijk uitdagend, uitvindingen zijn tenslotte altijd nieuw‘

Saskia Schildkamp, Partner, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

‘Ons werk blijft inhoudelijk uitdagend, uitvindingen zijn tenslotte altijd nieuw‘

Saskia Schildkamp, Partner, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

ir. Saskia Schildkamp

“Ik vind het heel tof om de samenwerking met buitenlandse vakgenoten te versterken en van elkaar te kunnen leren. Hiervoor bezoek ik internationale octrooicongressen waar IP professionals van over de hele wereld samenkomen om te netwerken. Ik ben er trots op dat ik mag bijdragen aan het nog beter op de kaart zetten van Patentwerk.

Behalve dat het werk inhoudelijk altijd uitdagend is, uitvindingen zijn tenslotte altijd nieuw, vind ik het heel leuk om betrokken te worden bij R&D processen en dus de technologische ontwikkelingen van bedrijven waar we voor werken.

We hebben een heel gezellig team, bijna iedere vrijdagmiddag is er een vrijdagmiddagborrel op kantoor. Die gezelligheid bleek ook toen ik hoorde dat ik mijn Europese examens succesvol had afgerond. We zijn toen per direct met het hele kantoor bubbels gaan drinken bij de kroeg op de hoek.”

De expertises van Saskia

Saskia behandelt octrooi(aanvragen) en octrooirechtelijke kwesties op het gebied van werktuigbouwkunde, procestechnologie, nanotechnologie en chemie. En heeft naar eigen zeggen een stiekeme voorliefde voor consumentenproducten.

Meer over Saskia

 • Werkzaam

  bij Patentwerk sinds 2016

  bij Patentwerk sinds 2016

 • Opleidingen

  Saskia studeerde aan de Universiteit Twente, waar ze na h...

  Saskia studeerde aan de Universiteit Twente, waar ze na haar bachelor in Advanced Technology de master Chemical Engineering volgde. Ze studeerde af in de richting van protontransport in microreactoren.
  Beroepsopleidingen tot Nederlands en Europees Octrooigemachtigde.

 • Nevenactiviteiten

  Actief lid bij JCI ’s-Hertogenbosch, een vereniging voo...

  Actief lid bij JCI ’s-Hertogenbosch, een vereniging voor young professionals die willen bijdragen aan maatschappelijk relevante thema’s.

  Mede organiseren van (business) events zoals de Beste Ondernemers Visie trofee.

  Lid van de Commissie Beroepsvoorlichting voor de Orde van Octrooigemachtigden.

Content van Saskia

Houd grip op je uitvinding

Houd grip op je uitvinding Een vruchtbare samenwerking met een gewaardeerde klant is niet alleen een bron van trots, maar ook een waardevolle ervaring die de groei en ontwikkeling van beide partijen weerspiegelt. In bijgaand artikel duiken we dieper in de succesvolle samenwerking met met onze gewaarde klant Expandable en werpen we een blik op de factoren die hebben bijgedragen aan het behalen van gezamenlijk succes.
Lees meer
Bekijk alles
scroll