‘Wij geven helder, praktisch en eerlijk advies’

Rienk Rienksma, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

‘Wij geven helder, praktisch en eerlijk advies’

Rienk Rienksma, Nederlands en Europees Octrooigemachtigde

dr. ir. Rienk Rienksma

Als octrooigemachtigde ben je veel bezig om uitvindingen op een abstracte manier in een juridische taal te omschrijven. Het is voor veel klanten dan ook een uitdaging om patenten te lezen, laat staan om de kwaliteit er van inhoudelijk te beoordelen.

Daarom is onderling vertrouwen en het geven van heldere uitleg zo belangrijk. Hier zijn we bij Patentwerk goed in. Door praktisch toepasbaar advies te geven versterken we langetermijnrelaties en hebben onze klanten een beter beeld van hun mogelijkheden op het gebied van het beschermen van intellectueel eigendom.

Iedere dag brengt weer nieuwe uitdagingen en alle uitvindingen zijn weer anders. Hier bij Patentwerk ondersteunen we elkaar en zorgen we dat we de beste oplossing voor de klant op maat leveren. Daarom werk ik met veel plezier bij Patentwerk, geen dag is hetzelfde en we halen het beste uit elkaar.

De expertises van Rienk

Rienk is voornamelijk gespecialiseerd in biotechnogie en life sciences en het schrijven van octrooiaanvragen voor die vakgebieden. In de praktijk schrijf Rienk ook veel octrooiaanvragen over mechanische uitvindingen.

Meer over Rienk

  • Werkzaam

    bij Patentwerk sinds 2022

    bij Patentwerk sinds 2022

  • Opleidingen

    Rienk heeft de bachelor en masteropleiding biotechnologie...

    Rienk heeft de bachelor en masteropleiding biotechnologie met als specialisatie bioproceskunde afgerond aan de Wageningen Universiteit. Verder heeft hij bij diezelfde universiteit gepromoveerd op het gebied van de systeembiologie.

scroll