‘We maken tijd om collega’s te helpen, we leren steeds van elkaar‘

Bram van Oeffelt, Partner, Nederlands en Europees octrooigemachtigde

‘We maken tijd om collega’s te helpen, we leren steeds van elkaar‘

Bram van Oeffelt, Partner, Nederlands en Europees octrooigemachtigde

ir. Bram van Oeffelt

“Met zeer diverse uitvinders werk ik plezierig samen, ik ben er trots op dat ik zo’n vertrouwensband weet op te bouwen met onze opdrachtgevers.
Van mechanica gaat mijn hart sneller kloppen. Een mooi moment in mijn carrière is dan ook een nietigheidsprocedure, waarin ik de rechter met een van Lego nagemaakte machine wist te overtuigen dat de uitvinding kinderspel was en een hinderlijk octrooi van een concurrent van mijn opdrachtgever nietig verklaard werd.

Als middelgroot kantoor zijn we flexibel en besluitvaardig. We verzanden niet in bureaucratie of vergadercultuur. Hierdoor kunnen we ideeën ter verbetering van de bedrijfsvoering snel doorvoeren, en dat geeft voldoening.
Daarnaast zorgen we ervoor dat er tijd is om collega’s te helpen. Of je nu nog in opleiding bent of ervaren, we leren steeds van elkaar. Die tijd is er ook om opdrachtgevers met vragen te woord te staan, zonder dat er voor ieder telefoontje een factuur gestuurd wordt. Die laagdrempeligheid maakt het werken wederzijds prettig.”

De expertises van Bram

In zijn dagelijkse praktijk houdt Bram zich bezig met het schrijven van octrooiaanvragen, het tot verlening brengen van octrooiaanvragen en het voeren van opposities en nietigheidsprocedures. Daarnaast voert hij rechtszaken bij (vermeende) octrooi-inbreuk en geeft hij strategisch advies bij grotere octrooiportefeuilles.

Hij richt zich met name op de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en informatietechnologie.

Meer over Bram

 • Werkzaam

  bij Patentwerk sinds 2006

  bij Patentwerk sinds 2006

 • Opleidingen

  TU Delft Elektrotechniek, Nima A marketing, Beroepsopleid...

  TU Delft Elektrotechniek, Nima A marketing, Beroepsopleiding tot Nederlands en Europees octrooigemachtigde.

 • Relevante werkervaring

  Na zijn studie elektrotechniek (vermogenselektronica en e...

  Na zijn studie elektrotechniek (vermogenselektronica en elektrische machines) heeft Bram een aantal jaar in de ICT-sector gewerkt. Daarnaast is hij binnen Patentwerk ook manager backoffice en mentor van de octrooigemachtigden in opleiding.

 • Nevenactiviteiten

  Docent aan de beroepsopleiding tot Nederlands octrooigema...

  Docent aan de beroepsopleiding tot Nederlands octrooigemachtigde.

Content van Bram

Blauw is het nieuwe groen!

Uitvindingen worden normaalgesproken maar één keer gedaan. Iets dat al bestaat is niet nieuw meer en kan in octrooirechtelijke zin dus ook niet opnieuw uitgevonden worden. Jezelf opnieuw uitvinden schijnt echter wel te kunnen. Alle reden om de proef op de som te nemen! Wij maakten een roadmap. Bedachten hoe Patentwerk er over vijf jaar […]
Lees meer

Octrooi op een vliegend tapijt

Ja, je leest het goed. Octrooi op een vliegend tapijt! Ik schreef er ooit zelfs eigenhandig de aanvrage voor. Het klinkt misschien onwerkelijk, toch valt dat wel mee. Met het Nederlandse registratiesysteem kun je zelfs een rechtsgeldig octrooi op het wiel of op de gloeilamp krijgen. Uitvindingen die verre van nieuw zijn, zou je denken. […]
Lees meer

Geen octrooi op technologische achteruitgang

‘Dat is nogal logisch,’ zal je eerste gedachte zijn. Om voor een octrooi in aanmerking te komen moet een uitvinding tenslotte nieuw en inventief zijn. Die nieuwheid is een objectief criterium: iets bestaat wel of niet op het moment dat er een octrooiaanvrage voor wordt ingediend. En inventief is een uitvinding als die op een […]
Lees meer
Bekijk alles
scroll