‘Autonomie en zelfontplooiing van het individu staan hier hoog in het vaandel’

Bastiaan Hoeben, Nederlands en Europees octrooigemachtigde

‘Autonomie en zelfontplooiing van het individu staan hier hoog in het vaandel’

Bastiaan Hoeben, Nederlands en Europees octrooigemachtigde

ir. drs. Bastiaan Hoeben

“Met intellectueel eigendom zijn zonder uitzondering grote belangen gemoeid. Helaas is de octrooiwet, zeker voor een (geïnformeerde) leek, moeilijk te doorgronden. Ik vind het dan ook belangrijk om opdrachtgevers zo goed en transparant mogelijk te informeren, en hiervoor de tijd te nemen.

Ik sta voor laagdrempelige, maar kwalitatief goede dienstverlening. Dit betekent enerzijds dat opdrachtgevers met alle adviesvragen bij mij terecht kunnen. Ook als deze vragen ogenschijnlijk simpel zijn of juist zo moeilijk dat ikzelf niet meteen een antwoord paraat heb. Anderzijds streef ik ernaar altijd kwaliteit te leveren, zodat ik met recht trots kan zijn op het door mij geleverde werk.

Bij Patentwerk staan autonomie en zelfontplooiing van het individu hoog in het vaandel. Iedereen binnen ons team kan zich daardoor naar eigen inzicht continu blijven ontwikkelen en specialiseren. Dit maakt dat we een divers team hebben. Bij Patentwerk kun je eigenlijk altijd de juiste persoon vinden om je met een specifiek (octrooigerelateerd) vraagstuk verder te helpen.”

De expertises van Bastiaan

Vanwege mijn vooropleiding behandel ik graag uiteenlopende werktuigbouwkundige vindingen. In het bijzonder ideeën die toepassing vinden in de luchtvaart of ruimtevaart. Daarnaast heb ik ervaring met vindingen op het gebied van de vervaardiging van halfgeleiderproducten. Mijn persoonlijk interesse gaat uit naar uitvindingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.

Meer over Bastiaan

 • Werkzaam

  bij Patentwerk sinds 2014

  bij Patentwerk sinds 2014

 • Opleidingen

  Bastiaan studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan...

  Bastiaan studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, waar hij is afgestudeerd op onbemande vrachtvliegtuigen. Deze studie combineerde hij met een studie Psychologie aan de Universiteit Leiden. In de master van de laatstgenoemde studie heeft hij zich gespecialiseerd in Sociale en Organisatiepsychologie.

 • Relevante werkervaring

  Bastiaan begon eind 2014 bij Patentwerk. In maart 2018 is...

  Bastiaan begon eind 2014 bij Patentwerk. In maart 2018 is hij beëdigd als Nederlands octrooigemachtigde en in juli van datzelfde jaar heeft hij zich gekwalificeerd als Europees octrooigemachtigde. Sindsdien timmert Bastiaan hard aan de weg om als aanspreekpunt te fungeren voor een divers bestand aan klanten en deze klanten in al hun octrooirechtelijke zaken bij te staan.

scroll